Accessibility Tools

Skip to main content

6 λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε αν εργάζεστε από το σπίτι

Τα έξι πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν εργάζεστε από το σπίτι και μάθετε πώς να αυξάνετε την παραγωγικότητά σας ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως.

Η εργασία από το σπίτι έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω Covid, από περιστασιακό προνόμιο σε αναγκαιότητα. Ενώ η ιδέα, τουλάχιστον με μία γρήγορη σκέψη, προσφέρει πολλά οφέλη, παρουσιάζει επίσης μοναδικές προκλήσεις. Έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι τι λειτουργεί και τι όχι θα παραθέσουμε 6 συνηθισμένα λάθη που είναι πολύ εύκολο να γίνουν αλλά που θα πρέπει να αποφύγετε αν εργάζεστε από το σπίτι.

Δουλεύετε φορώντας πιτζάμες

Οι επιτυχημένοι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως δεν πέφτουν με τα μούτρα στα καθήκοντά τους ενώ φοράνε ακόμα τις πιτζάμες τους. Η καθιέρωση μιας πρωινής ρουτίνας, συμπεριλαμβανομένου του σωστού ντυσίματος, που θα φορούσατε και σε ένα γραφείο, βοηθάει στο να δώσετε σήμα στον εγκέφαλό σας ότι τώρα, είναι ώρα για δουλειά. Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Northwestern, το να φοράτε ρούχα με συμβολική σημασία μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των εργασιών σε διάφορα επαγγέλματα. Επιπλέον, το να είστε περιποιημένοι και έτοιμοι διασφαλίζει ότι είστε προετοιμασμένοι για τυχόν αυθόρμητες βιντεοσκοπημένες συναντήσεις.

Επιλέγετε τον λάθος χώρο εργασίας

Μπορεί το κρεβάτι ή ο καναπές σας να φαίνονται φιλόξενοι, αλλά ένας καθορισμένος χώρος εργασίας είναι ζωτικής σημασίας. Η δημιουργία ενός συγκεκριμένου χώρου για την εργασία σας βοηθά να θέσετε όρια και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο ούτε να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Απλά επενδύστε σε μια άνετη καρέκλα και ένα γραφείο που να φιλοξενεί τα απαραίτητα ενώ καλό είναι στον ίδιο χώρο να μην υπάρχει κρεβάτι. Εξετάστε το ενδεχόμενο να μετακινήσετε το χώρο εργασίας σας πιο κοντά στο φυσικό φως, καθώς μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση, την ενέργεια και την παραγωγικότητα.

Παραμέληση της επικοινωνίας

Η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί όταν εργάζεστε εξ αποστάσεως. Οι τακτικοί έλεγχοι με την ομάδα σας βοηθούν στην αποφυγή παρεξηγήσεων και διασφαλίζουν ότι όλοι παραμένουν ευθυγραμμισμένοι. Χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Slack ή απλά δημιουργήστε ένα group σε μία εφαρμογή μηνυμάτων που θα επιλέξετε για να διατηρήσετε την ενότητα της ομάδας σας και να οικοδομήσετε σχέσεις. Αυτά τα σημεία επαφής δεν χρειάζεται να είναι επίσημα. Αντιμετωπίστε τα ως περιστασιακές ενημερώσεις για να προωθήσετε τη συνεργασία και τη συνοχή της ομάδας.

Αγνοείτε τη σωματική υγεία

Η απομακρυσμένη εργασία οδηγεί συχνά σε μειωμένη σωματική δραστηριότητα. Είναι σημαντικό να παραμένετε δραστήριοι για να αποφύγετε προβλήματα όπως ο πόνος στην πλάτη ή τους κινδύνους που σχετίζονται με την παρατεταμένη καθιστική εργασία. Ενσωματώστε μικρά διαλείμματα για διατάσεις ή περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Εαν είναι κάτι που το ξεχνάτε, εξετάστε τη χρήση εφαρμογών που σας υπενθυμίζουν να κινείστε, για να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία.

Έλλειψη δομής και ορίων

Η δημιουργία δομής είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της απομακρυσμένης εργασίας. Ένα συνεπές πρόγραμμα και σαφή όρια βοηθούν στην αποφυγή περισπασμών. Μια καθημερινή λίστα εργασιών με συγκεκριμένες, μετρήσιμες εργασίες μπορεί να σας κρατήσει σε καλό δρόμο. Επιπλέον, κοινοποιήστε το πρόγραμμα και τα όριά σας σε όσους ζουν μαζί σας και εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης εργαλείων αποκλεισμού του Διαδικτύου, για να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς.

Παίρνετε την απομακρυσμένη εργασία ως δεδομένη

Η εργασία από το σπίτι είναι προνόμιο, ειδικά σε δύσκολους καιρούς. Αγκαλιάστε την ευκαιρία να βελτιώσετε δεξιότητες όπως η επικοινωνία και η αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων. Αναγνωρίστε την αξία της εξ αποστάσεως εργασίας και χρησιμοποιήστε την ως ευκαιρία για να αναπτύξετε την αυτογνωσία και τη συναισθηματική σας νοημοσύνη, οι οποίες είναι κρίσιμες δεξιότητες σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον.

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποδοτική αν προσεγγιστεί σωστά. Αποφεύγοντας αυτά τα έξι λάθη, μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για επιτυχία. Αγκαλιάστε την ευελιξία, παραμείνετε πειθαρχημένοι και συνεχίστε να αναπτύσσεστε επαγγελματικά και προσωπικά σε αυτό το μοναδικό εργασιακό περιβάλλον.

Πηγή : thehappynews.gr