Accessibility Tools

Skip to main content

Προσοχή στη γλώσσα του σώματος - Πώς να εντυπωσιάσετε στη συνέντευξη για νέα δουλειά

Τρία σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν συστήνουμε τον εαυτό μας σε μια συνέντευξη για δουλειά - Τι να κάνετε και τι να αποφύγετε

Η συνέντευξη για δουλειά από μόνη της είναι μια αρκετά στρεσογόνος διαδικασία. Πέρα δηλαδή από το λεκτικό κομμάτι που οφείλει κάποιος να γνωρίζει τι ακριβώς θα πει και πώς θα τοποθετηθεί, έρχεται να συμπληρώσει το λεκτικό κομμάτι το μη λεκτικό κομμάτι.

Τι σημαίνει αυτό; Η γλώσσα του σώματος φυσικά!

Η γλώσσα του σώματος, λοιπόν, μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλές καλές συνθήκες για να είναι υποψήφιο, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στις απαιτήσεις μιας συνέντευξης για νέα δουλειά.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με διάφορους τρόπους.

Καταρχάς, με το που συναντάμε τον άνθρωπο, ο οποίος θα μας κάνει τη συνέντευξη, πρέπει να του δώσουμε μια θερμή, ισότιμη, όπως λέγεται στη γλώσσα του σώματος, χειραψία. Δηλαδή τοποθετούμε το χέρι μπροστά μας, με ήπιες κινήσεις, που δίνουν μια χειραψία θερμή, η οποία δείχνει μια συγκαταβατικότητα.

Μετά τη χειραψία, όμως, τι άλλο πρέπει να προσέξουμε;

Πρέπει να προσέξουμε ότι δεν πρέπει το βλέμμα μας να δείχνει ότι είμαστε έντρομοι ή ότι φοβόμαστε. Άρα, θα πρέπει, λοιπόν, να κοιτάζουμε με ένα βλέμμα σταθερό, γεμάτο αποφασιστικότητα και να γνέφουμε με το κεφάλι μας αριστερά ή δεξιά, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον μας για τη θέση και για όσα λέει ο άνθρωπος με τον οποίο συζητάμε. Αυτό, λοιπόν, ήταν ένα δεύτερο tip.

Ένα τρίτο είναι το εξής: Η στάση του σώματός μας θα πρέπει να είναι ευθυτενής.

Τι σημαίνει αυτό;

Δεν καμπουργιάζω, δεν δείχνω ότι φοβάμαι, δεν δείχνω ότι νιώθω ασφάλεια. Κάθομαι, λοιπόν, σε μια στάση περήφανη, έτσι να την πω, λίγο πιο εκλακευμένα, στην οποία, πάλι, θέλω να δείξω αυτοπεποίθηση και ότι είμαι εδώ με σιγουριά να διεκδικήσω μια θέση.

Στους επόμενους τρεις κανόνες, λοιπόν, ερχόμαστε να προσθέσουμε μία τέταρτη συμβουλή, η οποία ονομάζεται «Αντικατοπτρισμός».

Όπως λέει και η ίδια λέξη, αυτό σημαίνει: Αντικατοπτρίζω, δηλαδή, γίνομαι ο καθρέφτης του άλλου ανθρώπου, με τον οποίο συνομιλώ.

Ορίστε και τα «γιατί»:

  1. Πρώτον, καλλιεργώ συμπάθεια,
  2. Δεύτερον, δημιουργώ συναισθήματα σεβασμού,
  3. Τρίτον, κάνω τον άλλον να νιώθει οικεία μαζί μου και άνετα και αυτό όλο δημιουργεί μία ατμόσφαιρα, η οποία θα μου δώσει το πλεονέκτημα να αισθανθεί ο άλλος μαζί μου ότι είμαστε μία ομάδα και επομένως να με συμπεριλάβει πολύ πιο εύκολα από ένα συνυποψήφιος στη δική του λίστα.

Για περισσότερες συμβουλές, μπορείτε να κλείσετε μάθημα εδώ.

Πηγή : neolaia.gr