Συμβουλές για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Η αναζήτηση εργασίας είναι πάντα μια αγχωτική και ψυχοφθόρα διαδικασία, ειδικά όταν η ανάγκη για εύρεση εργασίας είναι άμεσης ζωτικής σημασίας. Στον καιρό της πανδημίας, δυστυχώς η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο έντονη, αφενός δεδομένης της γενικότερης ψυχολογικής πίεσης, αφετέρου λόγω της μειωμένης προσφοράς εργασίας.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πανικό και απελπισία. Η καλή ψυχολογία, η ένταξη προγράμματος στην καθημερινότητα και μεθοδευμένη αναζήτηση θα σας οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και καλή επιτυχία!

Ενημερώστε το βιογραφικό σας
Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε το βιογραφικό σας με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον. Άλλωστε αυτό είναι που θα σας αντιπροσωπεύσει στην αναζήτησή σας. Φροντίστε να είναι πάντα ενημερωμένο, χωρίς ημερολογιακά κενά και με ένα προσεγμένο και ελκυστικό design. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού για να ωραιοποιήσετε το βιογραφικό σας

Καθημερινή ενημέρωση
Ακόμη και σε μεγάλες περιόδους αποχής από την εργασία, είναι σημαντικό να μένετε ενημερωμένοι όσον αφορά το επαγγελματικό σας πεδίο, ώστε να μην χάνετε τα νέα δεδομένα και να μην νιώθετε ανασφάλεια στην επόμενη συνέντευξη.

Παρακολούθηση σεμιναρίων
Ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην επαγγελματική σας οχύρωση, αποτελεί η δια βίου μάθηση. Στο διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα σεμιναρίων για όλες τις επαγγελματικές κατευθύνσεις, πολλά από τα οποία έχουν μηδενικό κόστος.

Συμμετοχή σε ημερίδες ευρέσεως εργασίας
Ακόμη και σε περιόδους που δεν ψάχνετε εργασία, είναι καλό να συμμετέχετε σε ημερίδες τέτοιου τύπου μιας και δημιουργείτε ένα επαγγελματικό δίκτυο το οποίο μπορεί να σας προσφέρει γνώσεις, καινούργιες ιδέες και νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

Δικτυωθείτε
Μεγάλος αριθμός θέσεων καλύπτεται μέσω εσωτερικών διαδικασιών χωρίς ποτέ να μάθετε γι’ αυτό. Ενημερώστε όλο σας τον κύκλο ότι αναζητείτε εργασία, δεν είναι ντροπή. Αντιθέτως αυξάνετε τις πιθανότητες να βρείτε σύντομα μια νέα θέση εργασίας.

Υγιεινή Διατροφή
Σε περιόδους με αυξημένα επίπεδα στρες, όπως είναι η περίοδος εύρεσης εργασίας, είναι σημαντικό να τρέφεστε σωστά, ώστε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να ανταπεξέλθει και να μην σας κυριεύσει το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα που είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι. 

Καθημερινό πρόγραμμα
Φροντίστε να διατηρείτε μια καθημερινή ρουτίνα. Το πρόγραμμα είναι πολύ βασικό για να διατηρούμε μια θετική ψυχολογία. Ξυπνήστε το πρωί, γυμναστείτε και απολαύστε ένα δυναμωτικό πρωινό. Έπειτα θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία.

Θετική ψυχολογία
Μην σκέφτεστε αρνητικά. Αν και διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες αρκεί να ψάχνουμε σωστά. Διατηρείστε το ηθικό σας ακμαίο και θα δείτε σύντομα πολύ θετικά αποτελέσματα. Καλή επιτυχία!