Accessibility Tools

Skip to main content

Τα οφέλη από την 4ήμερη εργασία μετά από ένα χρόνο εφαρμογής στην Αγγλία

Η πλειοψηφία των βρετανικών εταιρειών που συμμετείχαν στη μεγαλύτερη δοκιμή παγκοσμίως για την εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας καθιερώσαν μόνιμα αυτή την πολιτική, σύμφωνα με έρευνα. Από τις 61 οργανώσεις που συμμετείχαν στο πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας έξι μηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, οι 54 (89%) συνεχίζουν να λειτουργούν με αυτή την πολιτική, ενώ οι 31 (51%) έχουν ήδη κάνει αυτή την αλλαγή μόνιμη.

Περισσότεροι από τους μισούς διευθυντές και διευθύνοντες συμβούλους ανέφεραν ότι η τετραήμερη εργασία – κατά την οποία το προσωπικό εργαζόταν το 100% της παραγωγικότητάς του στο 80% του χρόνου του – είχε θετικό αντίκτυπο στις οργανώσεις τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Για το 82% αυτό περιλάμβανε θετικές επιδράσεις στην ευημερία του προσωπικού, το 50% διαπίστωσε μείωση στα λάθη του προσωπικού, ενώ το 32% ανέφερε βελτίωση στην πρόσληψη εργαζομένων και σχεδόν οι μισοί (46%) δήλωσαν ότι η τα αποτελέσματα και η παραγωγικότητα τους βελτιώθηκαν.

Η συγγραφέας της έκθεσης, η Juliet Schor, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Boston College, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν «πραγματικές και μακροχρόνιες» επιδράσεις.

Η φυσική και ψυχική υγεία, καθώς και η ισορροπία εργασίας-ζωής βελτιώθηκαν σημαντικά.

Ωστόσο, ο Matthew Percival, διευθυντής στο Confederation of British Industry, δήλωσε ότι η τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα δεν είναι μια «λύση που ταιριάζει σε όλους» και θα ήταν «απίθανο να αποδώσει από μόνη της σε όλους τους κλάδους».

Είπε: «Αν οι επιχειρήσεις έχουν τον προϋπολογισμό για να προσθέσουν στην προσφορά τους στους εργαζομένους, τότε θα εξετάζουν τα πλεονεκτήματα της μείωσης των ωρών εργασίας σε σύγκριση με την αύξηση των μισθών, των συντάξεων ή της άδειας γονικής μέριμνας, καθώς και την καλύτερη υποστήριξη της υγείας και της ευεξίας».

Η έκθεση για την τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα, από το think tank Autonomy και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, το Πανεπιστήμιο του Salford και το Boston College στις ΗΠΑ, διαπίστωσε ότι «πολλά από τα σημαντικά οφέλη που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αρχικής δοκιμής έχουν διατηρηθεί 12 μήνες μετά», αν και σημείωσαν ότι ήταν μικρό το μέγεθος του δείγματος.

Σχεδόν όλοι (96%) οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι η προσωπική τους ζωή βελτιώθηκε, και το 86% αισθάνθηκε ότι απέδωσε καλύτερα στην εργασία, ενώ το 38% ένιωσε ότι η οργάνωσή τους έγινε πιο αποδοτικη.

Οι εταιρείες μείωσαν τις ώρες εργασίας κατά μέσο όρο 6,6 ώρες, φτάνοντας σε μια εβδομάδα 31,6 ωρών. Οι περισσότεροι έδωσαν στο προσωπικό τους, μία πλήρη ημέρα ρεπό την εβδομάδα, είτε κοινή για όλους είτε εναλλασσόμενη. Οι πιο επιτυχημένες εταιρείες καθιέρωσαν την τετραήμερη εργασιακή εβδομάδα τους με «σαφήνεια, αυτοπεποίθηση και καλή επικοινωνία», και σχεδίασαν τις πολιτικές τους μεταξύ προσωπικού και διοίκησης, σκεπτόμενοι προσεκτικά πώς να προσαρμόσουν τις διαδικασίες εργασίας.

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν μερικές εταιρείες περιλάμβαναν την εργασία με πελάτες όπου η τετραήμερη εργασία δεν ήταν η νόρμα, ή όπου η πολιτική εφαρμόστηκε άνισα, προκαλώντας δυσαρέσκεια σε μερικούς εργαζομένους.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Δεν έχουμε σχέδια για την καθιέρωση τετραήμερης εβδομάδας εργασίας. Σε τελική ανάλυση εναπόκειται στους εργοδότες και τους εργαζόμενους να συμφωνήσουν ποιες ρυθμίσεις εργασίας λειτουργούν καλύτερα για αυτούς και θα προβούμε σε αλλαγές στη νομοθεσία μας για την ευέλικτη εργασία τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να ζητείται ευέλικτη εργασία από την 1η ημέρα μιας νέας θέσης εργασίας”.

Αυτά είναι ψιλά γράμματα βέβαια για την Ελλάδα ωστόσο τα πρώτα δείγματα στο πολύ πιο ανεπτυγμένο εργασιακό περιβάλλον της Αγγλίας μόνο αισιόδοξα μπορούν να κριθούν.

Πηγή: thehappynews.gr