Accessibility Tools

Skip to main content

Επιδότηση 100% σε παραθαλάσσιες επιχειρήσεις για SeaAccess® και εξοπλισμό προσβάσιμων παραλιών

Μηνύματα σεβασμού και κοινωνικής ευαισθησίας φιλοδοξεί να στείλει σε εκατομμύρια επισκέπτες η Ελλάδα. H χώρα μας καθιστώντας δια νόμου όλες τις πολυσύχναστες παραλίες προσβάσιμες, αλλά και επιδοτώντας 100% τους μηχανισμούς SeaAccess® που διευκολύνουν την πρόσβαση στη θάλασσα, περνάει στην εποχή Ελλάδα 2.0 και επιδρά στην οικονομία, στους θεσμούς και τις συμπεριφορές.

Η συντριπτική́ πλειοψηφία των παραθαλάσσιων προορισμών σε διεθνές επίπεδο, δεν καλύπτει αποτελεσματικά την πρόσβαση στη θάλασσα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι αφορά σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έτσι η ύπαρξη μιας τέτοιας λύσης αποτελεί πρώτης τάξεως «διαβατήριο» για τον ελληνικό τουρισμό.

Το νέο Πρόγραμμα «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες» επιδοτεί σε ποσοστό 100% όλες τις παραθαλάσσιες επιχειρήσεις για να αγοράσουν και να τοποθετήσουν τους εξοπλισμούς που χρειάζονται για την παραλία, αλλά με υποχρέωση να υπάρχει μηχανισμός προσβασιμότητας όπως το SeaAccess®.

Η εταιρία AkriMan, με τη μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία της ως κατασκευάστρια του SeaAccess® - είναι ο πλέον αξιόπιστος συνεργάτης για την ενημέρωση και την υλοποίηση κάθε έργου προσβασιμότητας στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η εταιρία AkriMan τα τελευταία χρόνια κάνει τις ελληνικές παραλίες προσβάσιμες με τον καινοτόμο τηλεκινούμενο πτυσσόμενο μηχανισμό SeaAccess® , που μεταφέρει άτομα με κινητικές δυσκολίες από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, με ασφάλεια και άνεση.

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν
της επιδότησης 100%

Όλες οι παραθαλάσσιες επιχειρήσεις που έχουν παραχώρηση στον αιγιαλό, όπως παραθαλάσσια ξενοδοχεία & ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ, beach bars, επιχειρήσεις εστίασης, κ.ά, εξαιρουμένων των ατομικών επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, με τουλάχιστο τριετή προηγούμενη λειτουργία.

Σύμφωνα με το νέο Νόμο 5092/4-4-2024 όλες οι πολυσύχναστες παραλίες της χώρας οφείλουν να διαθέτουν μηχανισμούς SeaAccess®. Εάν δεν παρέχεται ο μηχανισμός από το Δήμο, τότε η ιδιωτική επιχείρηση αγοράζει το μηχανισμό και το κόστος αφαιρείται από το τίμημα της παραχώρησης της παραλίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πιο πρόσφατη τροποποίηση του προγράμματος η Γαλάζια Σημαία δεν αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Χρηματοδότηση: έως 70.000 ευρώ
ανά παραλία και ΑΦΜ Επιχείρησης

Το πρόγραμμα ενισχύει, με ποσοστό επιδότησης 100%

 • SeaAccess®, μηχανισμό πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα, ως υποχρεωτικό εξοπλισμό

Άλλες δαπάνες για την προσβάσιμη παραλία

 • Διάδρομοι πρόσβασης στην παραλία
 • Αποδυτήρια με σύστημα τηλεμετρίας και συναγερμού
 • Κιόσκια σκίασης
 • Φορητοί χώροι υγιεινής

Το ποσό ανέρχεται έως 70.000 € ανά παραλία-χωρίς ΦΠΑ.

Πλεονεκτήματα μηχανισμού SeaAccess®

Η δοκιμασμένη λειτουργία του πτυσσόμενου τηλεκινούμενου μηχανισμού SeaAccess® έχει μοναδικά πλεονεκτήματα όπως

 • Απλή λειτουργία SeaAccess ®, με τηλεχειριστήριο για το χρήστη.
 • Μικρό μέγεθος (καταλαμβάνει μαζεμένος μόλις 2 τμ ).
 • Ελάχιστο χρόνο εγκατάστασης (σε λιγότερο από 2 λεπτά στην επιθυμητή θέση στην ακτή)
 • Κατασκευή υψηλής αντοχής για τη θάλασσα, από ανοδιωμένο αλουμίνιο
 • Συνιστά τo μοναδικό πτυσσόμενο μοντέλο στην Ελλάδα με κατοχυρωμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας & πιστοποιητικό καταχώρησης νεωτεριστικών σχεδίων από το Intellectual Property Office της Ε.Ε
 • Απόλυτα ασφαλές, με σύστημα απεγκλωβισμού
 • Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στη στεριά καθόλη τη διαδρομή λειτουργίας του μηχανισμού
 • Φιλικό στο περιβάλλον με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση

Επιπλέον, η συνεργασία με την εταιρία AkriΜan εξασφαλίζει:

 • Μεγάλη εμπειρία εγκαταστάσεων σε δεκάδες διαφορετικού τύπου παραλίες
 • After sales service με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα

Χρήσιμες πληροφορίες για το Πρόγραμμα

 • Χρόνος υποβολής Αιτήσεων: Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι 31 Μαΐου 2024. Ωστόσο, η αξιολόγηση γίνεται με σειρά προτεραιότητας, μέχρι εξαντλήσεως της χρηματοδότησης.
 • Προϋποθέσεις De Minimis: με δεδομένο ότι το επιτρεπόμενο ποσό των €200.000 μεταβλήθηκε πρόσφατα σε € 300.000 ανά επιχείρηση, είναι βέβαιο ότι κάθε επιχείρηση εντάσσεται.

Με motto «ένα βήμα μπροστά για ένα κόσμο προσβάσιμο για όλους» η AkriΜan γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα 2.0 θα είναι μια Ελλάδα με προσβάσιμες παραλίες και βοηθά, σε όλα τα στάδια, να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις το έργο προσβασιμότητας για τη δική σου επιχείρηση.

Πληροφορίες: Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνο 2310 940 515.

Λίγα λόγια για την AkriΜan

H ελληνική εταιρία AkriΜan, είναι η εταιρία που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε τον πρωτοποριακό μηχανισμό αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα SeaAccess® για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια στο χώρο του σχεδιασμού και της παροχής συστημάτων ανύψωσης και μεταφοράς ατόμων, με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των ανελκυστήρων, των κυλιόμενων διαδρόμων και των μηχανισμών πρόσβασης. To 2021 κατέκτησε το βραβείο Silver Award στην κατηγορία «Προσβάσιμος Tουρισμός» στην 8η διοργάνωση του θεσμού Tourism Awards υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και του ΞΕΕ. Σήμερα είναι ένας πιστοποιημένος πάροχος λύσεων προσβασιμότητας στη θάλασσα κι ένας πολύτιμος συνεργάτης Δήμων, Φορέων και Τουριστικών επιχειρήσεων.

Πηγή : cnn.gr