Κ. Χατζηδάκης: Άξιο μίμησης το κατάστημα της εταιρείας «Μασούτης» για τους τυφλούς

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

: Το κατάστημα της «Μασούτης» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, το πρώτο αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα που είναι λειτουργικό στα άτομα με οπτική αναπηρία, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χατζηδάκης περιηγήθηκε στο κατάστημα, το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και την εταιρεία TANDEM και ενημερώθηκε για τους τρόπους με τους οποίους εξασφαλίζεται, με τη χρήση της τεχνολογίας, η ασφαλής περιήγηση των καταναλωτών με οπτική αναπηρία στον χώρο και διευκολύνονται οι καταναλωτές κατά τη διαδικασία επιλογής προϊόντων από το ράφι.

Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Η ευαισθησία απέναντι στα άτομα με αναπηρία πρέπει να γίνεται πράξη κάθε μέρα από το κράτος όσο και από την κοινωνία στο σύνολό της, αλλά φυσικά και από τις επιχειρήσεις. Σήμερα, στο σούπερ μάρκετ “Μασούτης” είδαμε ένα τέτοιο παράδειγμα έμπρακτης ευαισθησίας. Δημιούργησαν, αξιοποιώντας την τεχνολογία, έναν μηχανισμό που διευκολύνει τους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία, προκειμένου να μπορούν να ψωνίζουν, όπως κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι».

Διαβάστε τη συνέχεια:https://tilegrafimanews.gr/nea/k-chatzidakis-axio-mimisis-to-katastima-tis-etaireias-masoutis-gia-tous-tyflous/