Accessibility Tools

Skip to main content

Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2024

Από τις 17 Ιουλίου έχει ξεκινήσει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2024. Το βραβείο τιμά τις πόλεις που ξεχωρίζουν για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να καταστούν πιο προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία και έχουν βάλει στόχο να βελτιώνονται συνεχώς.  
Φέτος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απονείμει και μια ειδική διάκριση για το «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους» σε έναν δήμο, του οποίου οι προσπάθειες υπέρ της προσβασιμότητας ακολουθούν τις αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαουςβιωσιμότητα, αισθητική και συμπεριληπτικότητα.

Η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι δήλωσε σχετικά: «Λόγω της έλλειψης προσβασιμότητας, καθημερινές δραστηριότητες, όπως η επιβίβαση στο λεωφορείο ή η αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι δύσκολες ή ακόμη και αδύνατες για πάνω από 87 εκατ. άτομα με αναπηρία στην Ευρώπη. Η κοινωνία αλλάζει ραγδαία και οι πόλεις επενδύουν στην ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση, δημιουργώντας πιο προσβάσιμους χώρους. Με το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2023", ανταμείβουμε και προβάλλουμε τις προσπάθειες αυτές

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία. Απευθύνεται σε δήμους της ΕΕ με πάνω από 50.000 κατοίκους. Οι νικήτριες πόλεις της 1ης, 2ης και 3ης θέσης του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης 2024 θα λάβουν βραβεία ύψους 150.000, 120.000 και 80.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι νικήτριες πόλεις θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των βραβείων στο συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 30 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου 2023. Παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών από τον νικητή και τους φιναλίστ του 2023 μπορείτε να δείτε στο φυλλάδιο του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης 2023.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 18η Σεπτεμβρίου 2023, στη 1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης 2024. 

Πηγή : socialpolicy.gr