Accessibility Tools

Skip to main content

Δυτική Αχαΐα – Ολοκληρώθηκαν τα θερινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίες σε μαθητές Ρομά

Το Παράρτημα Ρομά Σαγαιΐκων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα <<Υποστηρικτικές Παρεμβάσεις σε Κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας>> του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε με επιτυχία τα θερινά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές Ρομά που είχαν πραγματικά ανάγκη.

Τα μαθήματα διενεργήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες στον χώρο του πρώην Δημαρχείου Μόβρης κατά τις πρωινές ώρες του μήνα Ιουλίου έως τις πρώτες ήμερες του Αυγούστου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας υπήρχε συνεπής παρουσία των εγγεγραμμένων μαθητών κατά τις
προγραμματισμένες ώρες. Οι μαθητές ανήκαν σε ποικίλες ηλικιακές τάξεις και οργανώθηκαν σε αντίστοιχα τμήματα ανάλογα με τη φύση του μαθήματος.

Τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν τις βασικές έννοιες της νεοελληνικής γλώσσας για τα παιδιά του Δημοτικού καθώς και εκμάθηση βασικών αρχών της αρχαίας ελληνικής γλώσσας με παράλληλα μαθήματα φυσικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικής και εικαστικών για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Δημοτικού.

Σημαντική ήταν συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό, την ψυχολόγο και τη νοσηλεύτρια του Προγράμματος καθώς και η συμβολή εθελόντριας σκηνογράφου που με την ανιδιοτελή προσφορά της , έδωσε στα παιδιά τη χαρά των κατασκευών και τη δημιουργία πρωτότυπων παιχνιδιών

Πηγή : dytikanea.gr