Accessibility Tools

Skip to main content

Δήμου Δυτικής Αχαΐας: Εκδήλωση για τα ναρκωτικά

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας με Παράρτημα Ρομά, πραγματοποίησε την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας, ημερίδα με θέμα «Το ζήτημα των Ναρκωτικών».

Την ημερίδα άνοιξε με εισήγησή της η Συντονίστρια της Δομής «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας με Παράρτημα Ρομά» Κοινωνική Λειτουργός Παπαθανασοπούλου Μαρία, στην κατεύθυνση της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης.

Στη συνέχεια υπήρξε εισήγηση εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ Πάτρας με θέμα «Η φύση της εξάρτησης και η αντιμετώπιση του προβλήματος» από την Ψυχολόγο κ. Κρανιά Ειρήνη.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα «Τα Ναρκωτικά σήμερα. Ο ρόλος του Σχολείου στην πρόληψη» από την Ιατρό και Δρ Πανεπ. Πατρών κ. Ροδοπούλου Γεωργία Γεν. Γραμ. του ΕΣΥΝ Πάτρας.

Οι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση στοιχείων για το ζήτημα των Ναρκωτικών στην κοινωνία μας, αλλά και της αντιμετώπισής του.

Υπήρξαν τοποθετήσεις Φορέων, πολιτών και ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων του ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, του ΕΣΥΝ και των συμμετεχόντων με κοινή συνισταμένη τη μείωση αλλά και αντιμετώπιση της τοξικομανίας που πλήττει κυρίως μικρές ηλικίες.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον πρωταρχικό παράγοντα που είναι η πρωτογενής πρόληψη. Η παρουσίαση στο κομμάτι αυτό έγινε με σκοπό οι άνθρωποι από τη μικρότερη ηλικία τους μέσα από την εκπαίδευσή τους στο Σχολείο να γνωρίσουν τι είναι, τι προκαλούν και που οδηγούν τα Ναρκωτικά.

Για την ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα – συζήτηση – σύσκεψη για το «Ζήτημα των Ναρκωτικών» το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δυτικής Αχαΐας με Παράρτημα Ρομά εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ και στο ΕΣΥΝ Πάτρας, που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά του για παρουσίαση εξειδικευμένων στοιχείων και εισηγήσεων καθώς και όλους τους συμμετέχοντες.