Accessibility Tools

Skip to main content

Κέντρο Κοινότητας Κοζάνης: Ενημέρωση στους δικαιούχους ΚΕΑ: «Η μάθηση δε σταματά ποτέ»

Ενημερωτική εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί, στο Κοβεντάρειο, με στόχο την ενημέρωση των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ) σχετικά με τις αλλαγές που έχουν υπάρξει στα κριτήρια από 1η Νοεμβρίου 2018.

Μία από τις βασικές αλλαγές είναι πως οι ωφελούμενοι ΚΕΑ, κάτω των 45 ετών, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση ειδάλλως θα εξαιρούνται αυτόματα από την ενίσχυση του συγκεκριμένου επιδόματος.

Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν σήμερα πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και μέσω του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας το οποίο δίνει την ευκαιρία ολοκλήρωσης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμβάλλοντας στη μείωση των κοινωνικών χασμάτων και στην ένταξη των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτό, στην αγορά εργασίας.

Η εγγραφή στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας, την προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης και του απολυτηρίου δημοτικού ή κάποιας τάξης του γυμνασίου που έχει φοιτήσει ο ενδιαφερόμενος.

Δικαιούχοι του ΚΕΑ στο Δήμο Κοζάνης είναι 2100 άνθρωποι, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης, να προσπαθούν να εντάξουν τους δικαιούχους στην αγορά εργασίας και σε αυτά τα πλαίσια μαζί με 32 Δήμους ανά τη χώρα, ο Δήμος Κοζάνης, αναπτύξει έναν νέο άξονα ο οποίος προβλέπει ραντεβού στον ΟΑΕΔ ώστε να συνταχθεί ατομικό σχέδιο δράσης για την εργασιακή ένταξη του ωφελούμενου.