Accessibility Tools

Skip to main content

STANDUP: Ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιο χώρο

Το Stand Up, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με συνεργασία της L'Oréal Paris και της Right To Be, έχει στόχο να αποτρέπει την παρενόχληση σε δημόσιους χώρους.

Όταν βλέπουμε κάποιο άτομο να πέφτει, σπεύδουμε ενστικτωδώς να το βοηθήσουμε. Γιατί δεν έχουμε την ίδια αντίδραση όταν βλέπουμε κάποιο άτομο να δέχεται σεξουαλική παρενόχληση; Συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, αλλά στρέφουμε αμήχανα το βλέμμα μας αλλού. Νιώθουμε την επιθυμία να μιλήσουμε, αλλά μένουμε επιφυλακτικά σιωπηλοί. Θέλουμε όλοι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, αλλά δεν ξέρουμε τι. Ή ακόμα χειρότερα, καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι «δεν είναι και μεγάλη υπόθεση». Το να μην γνωρίζουμε τι αποτελεί παρενόχληση σε δημόσιο χώρο και τι μπορούμε να κάνουμε, περιορίζει την ικανότητά μας να αναλαμβάνουμε δράση, αποστερώντας την αυτοεκτίμηση ανδρών και γυναικών που την βιώνουν.

Για τον λόγο αυτόν, η L’Oréal Paris και η Right To Be ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν την αυτοεκτίμηση γυναικών και ανδρών, δημιουργώντας ένα σύνολο αποδεδειγμένων εργαλείων που βοηθούν τους ανθρώπους να παρεμβαίνουν με ασφάλεια όταν αποτελούν θύμα ή μάρτυρα κάποιου περιστατικού παρενόχλησης σε δημόσιους χώρους.

Στόχος του προγράμματος Stand Up είναι να εκπαιδεύσει 1.500.000 ανθρώπους ώστε να γίνουν Upstander και εν τέλει να οικοδομήσει μια κουλτούρα όπου η παρενόχληση σε δημόσιους χώρους θα θεωρείται απαράδεκτη συμπεριφορά.

Κάντε την online εκπαίδευση σε μόλις 10 λεπτά

Πηγή : standup-international.com