Accessibility Tools

Skip to main content

Διεξαγωγή Ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού από την Equal Society

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Φέτος, αποφασίσαμε να συνδράμουμε σε αυτή τη διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του πληθυσμού πραγματοποιώντας ημερίδα με τίτλο «Ενημερώνομαι-Προλαμβάνω» στην Κέρκυρα.

Στις 23/10/23 η αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας γέμισε με μέλη της τοπικής κοινωνίας του νησιού, γιατρούς, επιχειρηματίες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, φοιτητές και ωφελούμενους των κοινωνικών μας δομών. Όλοι μαζί ενημερωθήκαμε, συζητήσαμε και αντλήσαμε σημαντικές γνώσεις για τον καρκίνο του μαστού και τη σημασία της πρόληψης.

Οι εξειδικευμένοι ομιλητές που πλαισίωσαν την ημερίδα μοιράστηκαν πολύτιμες γνώσεις, εμπειρίες και συμβουλές σχετικά με την επιδημιολογία και τους παράγοντες κινδύνου, την ανατομία-φυσιολογία-παθολογία του μαστού, τις διαγνωστικές μεθόδους, την χειρουργική αντιμετώπιση, την έγκαιρη διάγνωση, την ψυχολογία του ασθενούς και τις δομές και υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης.

Ειδικές ευχαριστίες οφείλουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, την Ιατροχειρουργική Εταιρεία και τους Λίγερη Αυγούστη, Ευάγγελο Δουίτση, Νικόλαο Πολύζο, Δημήτριο Πολυμενάκο, Αλεξάνδρα Τριβιζά, όπως και στο προσωπικό του Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων και του Κοινωνικού Φαρμακείου της Equal Society στο νησί. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς: Φούρνοι Δέσποινα, Μπουκέτο μπαλόνια, print shop Κούρκουλος, coop super market Καλούδης, coop super market Κουρτέσης που βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα η ημερίδα. Είμαστε ευγνώμονες για την ενεργό συμμετοχή και την στήριξη όλων στον στόχο μας για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η πρόληψη και ο εξατομικευμένος περιοδικός έλεγχος θα είναι συνήθεια για όλες και όλους. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα μεγάλης αξίας.