Accessibility Tools

Skip to main content

Ανοιχτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το έργο Womenture

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι ένας τομέας που χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη και εστίαση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κατάργηση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο δεν αφορά μόνο την ισότητα, αλλά και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της καινοτομίας σε μία χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο Womenture έρχεται να ενισχύσει τη θέση των γυναικών, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να δικτυωθούν. Το έργο εγκαινιάζει ένα προ-επιταχυντικό πρόγραμμα, με στόχο την αναμόρφωση του επιχειρηματικού τοπίου για τις γυναίκες σε όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε να τις εμπνεύσει και να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών ιδρυτριών startups.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια επτά εβδομάδων και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Στο διάστημα αυτό, οι γυναίκες επιχειρηματίες θα διδαχθούν σημαντικές δεξιότητες που καλύπτουν βασικά θέματα όπως η ανάπτυξη προϊόντων/υπηρεσιών, το μάρκετινγκ και οι πωλήσεις προϊόντων και η επίτευξη χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης στην παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στη συνεργατική μάθηση, την επαγγελματική δικτύωση και την καθοδήγηση από επιτυχημένα στελέχη του κλάδου.

Διαδικασία

Στη φάση της προ-επιτάχυνσης, από τον συνολικό αριθμό αιτήσεων που θα συγκεντρωθούν, θα επιλεγούν 20 γυναίκες. Κατόπιν, το έργο θα διοργανώσει τέσσερις διαδικτυακές εκδηλώσεις για τη δικτύωση των συμμετεχόντων, παρέχοντας περαιτέρω ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων. Επίσης, θα δημιουργηθεί ένας κόμβος καινοτομίας, ο οποίος θα χρησιμεύει ως πλατφόρμα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα του προγράμματος womenture.eu.

Πηγή : mirmidones.gr