Accessibility Tools

Skip to main content

Ερευνητικό Δίκτυο ΛΟΑΤΚΙ+

Τo δίκτυο εστιάζει, από ψυχολογική, κοινωνική και θεσμική σκοπιά, στην τρέχουσα κατάσταση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+. Διερευνά τις στάσεις και συμπεριφορές προς τα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και τις συνέπειες που έχουν σε συγκεκριμένους κοινωνικούς χώρους και πλαίσια (οικογένεια, εκπαίδευση, επάγγελμα, εργασία, παροχές υγείας-πρόνοιας, προσωπική ανέλιξη, στενές διαπροσωπικές σχέσεις κ.α.).

Στόχος του δικτύου είναι η ανάπτυξη εργαλείων, η συγκέντρωση εμπειρικών δεδομένων και κάθε είδους τεκμηρίωσης, που επιτρέπουν τον επιστημονικά ενημερωμένο σχεδιασμό παρεμβάσεων για την κοινωνική εμπέδωση των δικαιωμάτων που συνδέονται με την ταυτότητα κι έκφραση του φύλου και το σεξουαλικό προσανατολισμό, την άρση των προκαταλήψεων, τη συμπεριληπτικότητα, την αποστιγματοποίηση, την ψυχοκοινωνική στήριξη και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ατόμων που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα προς όφελος της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης.

Το δίκτυο επιδιώκει την διευκόλυνση και ανάπτυξη της ερευνητικής δραστηριότητας σε ζητήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, δημιουργώντας ένα διεπιστημονικό πεδίο επικοινωνίας, συνεργασίας και παραγωγής τεκμηριωμένης γνώσης.

Πηγή : socialpolicy.gr