Θεοδωρικάκος: Περισσότερα από 10.000 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα σε έναν χρόνο
- Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
- Προγράμματα: Προπτυχιακά
- Δίδακτρα: Ναι

Την πλατεία Συντάγματος επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γυναίκες αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού συνομίλησε με γυναίκες αστυνομικούς που στελεχώνουν τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και γυναίκες που έσπευσαν να ενημερωθούν για τη δράση της ΕΛ.ΑΣ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Οι γυναίκες που απειλούνται να μιλήσουν ανοιχτά
«Για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία κάθε ημέρα είναι ημέρα αποτελεσματικής δράσης ενάντια στη βία απέναντι στις γυναίκες. 365 μέρες το χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. δίνει το “παρών”», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Στη συνέχεια, κάλεσε «όλες τις γυναίκες που απειλείται η ασφάλεια τους με οποιονδήποτε τρόπο να μιλήσουν ανοικτά, να καταγγείλουν αυτό που συμβαίνει και να γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί μας, γυναίκες και άντρες, θα είναι εκεί μαζί τους για να τις υποστηρίξουν ψυχικά, ηθικά αλλά και πρακτικά αποτελεσματικά για να βρουν το δίκιο και να έχουν απολύτως την ασφάλεια τους».