Accessibility Tools

Skip to main content

Άνοιξε ξανά η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά για το κοινό

Η ανακαινισμένη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πειραιά, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 22 και Κολοκοτρώνη, άνοιξε ξανά για το κοινό την Τρίτη, 2 Απριλίου 2024, μετά από σειρά ανακαινίσεων και σημαντικών ενεργειακών αναβαθμίσεων και αφού ενισχύθηκε με έναν πλούσιο κατάλογο νέων εκδόσεων.

Με την προσθήκη της προηγμένης τεχνολογίας, νέων τμημάτων και υπηρεσιών, η βιβλιοθήκη είναι πλέον προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής, ενώ παράλληλα συνεχίζει να εκπληρώνει τον κρίσιμο ρόλο της ως κέντρο πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης για τους κατοίκους της πόλης.

Οι εργασίες ανακαίνισης έδωσαν ιδιαίτερη βάση στην εξοικονόμηση ενέργειας, με ενέργειες όπως η εγκατάσταση θερμομόνωσης στην εξωτερική όψη, η αντικατάσταση των παραθύρων και των τζαμιών με νέα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, η αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και η βελτίωση των συστημάτων φωτισμού και η προσθήκη συστημάτων για τη διαχείριση της ενέργειας.

Η βιβλιοθήκη εξυπηρετεί το κοινό από Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 8:30 έως τις 14:30, ενώ την Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 19:00.

Πηγή : thehappynews.gr