Accessibility Tools

Skip to main content

Ρούχα και Υποδήματα: Οι νέοι πρωταγωνιστές της ανακύκλωσης στην Αττική

Η ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στους δήμους της Αττικής, καθώς οι πολίτες ανταποκρίνονται θετικά σε αυτή την πρωτοβουλία. Μέσα από τη συνεισφορά τους, έχει καταγραφεί ένας σημαντικός όγκος ανακυκλώσιμων υλικών, με τους δήμους να σημειώνουν ρεκόρ συλλογής τέτοιων ειδών.

Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων το 2023

Τη χρονιά που μας πέρασε στο Χαλάνδρι συγκεντρώθηκαν 205 τόνοι ρούχων και υποδημάτων (αριθμός που αντιστοιχεί σε 40 γεμάτα απορριμματοφόρα) στο νέο Ηράκλειο 64 τόνοι ενώ στο δήμο Αχαρνών 85 τόνοι.

Αυτή η δραστηριότητα δεν βοηθά μόνο στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, αλλά συμβάλλει και στην κοινωνική ενίσχυση, καθώς πολλά από τα συγκεντρωθέντα ρούχα και υποδήματα, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, προωθούνται σε ιδρύματα και κοινωνικές δομές. Επίσης, ενθαρρύνεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης, ενισχύοντας μια πιο βιώσιμη καταναλωτική συμπεριφορά.

Οι ενέργειες αυτές είναι μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου κυκλικής οικονομίας που αναπτύσσεται στην περιοχή, όπου οι δήμοι προσπαθούν να εντάξουν διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης, από τα ρούχα και τα υποδήματα μέχρι τα οργανικά απόβλητα και τις ηλεκτρικές συσκευές. Οι προσπάθειες αυτές όχι μόνο συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην οικονομική επιβίωση των δήμων, μειώνοντας τα έξοδα διαχείρισης απορριμμάτων και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Πηγή : thehappynews.gr