Accessibility Tools

Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων – Τρόποι για να βοηθήσουμε

Η 4η Απριλίου γιορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από φιλοζωικές οργανώσεις της Ολλανδίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για την τύχη εκατομμυρίων ζώων που διαβιούν σε άθλιες συνθήκες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώνεται, πλέον, ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας κάθε σχολικού έτους, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων φιλοζωίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας στα σχολεία της χώρας αλλά και στα ομογενειακά σχολεία του εξωτερικού θα πραγματοποιούνται σειρά από δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών δράσεων, ενημερώσεων, εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρους φιλοξενίας και προστασίας αδέσποτων ή άγριων ζώων, σεμιναρίων για την παροχή πρώτων βοηθειών και φροντίδας σε αδέσποτα ζώα, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

Το Takis Shelter που φροντίζει αδέσποτα ζώα στην Ιεράπετρα

Στη χώρα μας οργανώσεις, όπως το Takis Shelter του Τάκη Προεστάκη ο οποίος φιλοξενεί πάνω από 400 σκύλους και άλλα αδέσποτα ή άρρωστα ζώα. Το καταφύγιο διασώζει, στειρώνει και φροντίζει αδέσποτα ζώα και στη συνέχεια τα διαθέτει για υιοθεσία, κυρίως σε χώρες του εξωτερικού.

Ο κ. Προεστάκης, οδοντίατρος στο επάγγελμα, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάντα και να επικεντρωθεί στους τετράποδους φίλους μας. Έτσι, δημιούργησε το καταφύγιό του στην Ιεράπετρα και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του διασωθέντα σκυλιά και γάτες έχουν στην διάθεσή του περίπου 33.000 τ.μ. ελαιώνων για να τρέχουν.

Πηγή : e-dimosio.gr