Accessibility Tools

Skip to main content

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για δικαστές και εισαγγελείς για τη μάχη ενάντια στην κακοποίηση ζώων

Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων και τη σύνδεσή της με την οικογενειακή βία και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες διοργανώνεται, για δικαστές και εισαγγελείς στην Αθήνα, στις 11 και 12 Μαΐου 2024. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή, η οποία έχει επίσης τη στήριξη του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς και της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων.

Διοργανώτρια του σεμιναρίου είναι η Zero Stray Pawject, με στόχο να ενημερώσει και να ανταλλάξει επιστημονικές γνώσεις μεταξύ των δικαστικών λειτουργών για τα ζητήματα της κακοποίησης των ζώων, της ενδοοικογενειακής βίας και της εγκληματικότητας. Εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των ζώων, τη σχέση της κακοποίησης των ζώων με διάφορες μορφές βίας και εγκληματικότητας, όπως το οργανωμένο έγκλημα και η τρομοκρατία.

Σύμφωνα με δηλώσεις από την Zero Stray Pawject, η αντιμετώπιση και δίωξη της κακοποίησης ζώων θεωρείται βασικό βήμα προς τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου κοινωνικού περιβάλλοντος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις λίγες χώρες που έχουν αναγνωρίσει τον βασανισμό και τη δολοφονία ζώων ως κακούργημα.

Περισσότεροι από δεκατρείς ειδικοί από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους, ενώ σημαντικές θα είναι οι συνεισφορές από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, την εισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη και την αντεισαγγελέα Αναστασία Μασούρα, με την τελευταία να επιβλέπει την εφαρμογή του νόμου για την προστασία των ζώων. Τη συντονισμό του σεμιναρίου θα έχει η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου, και ο τόπος διεξαγωγής αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Πηγή : thehappynews.gr