Accessibility Tools

Skip to main content

Έκθεση για τον Πικάσο από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών επικεντρώνεται σε μία εξαιρετική έκθεση αφιερωμένη στα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και στις συνεχιζόμενες από πέρσι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από τον θάνατο του Πάμπλο Πικάσο. Από τις 11 Μαΐου εώς τις 10 Ιουνίου 2024, το κέντρο θα φιλοξενήσει μια σειρά από σπάνια έργα του καλλιτέχνη, περιλαμβάνοντας αφίσες και κεραμικά, αντικείμενα που υπογραμμίζουν την πολυδιάστατη προσέγγισή του στην τέχνη.

Η έκθεση, με τίτλο «PABLO PICASSO, Ο ιδιοφυής αγωνιστής της τέχνης και της δημοκρατίας», περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα από τη συλλογή του Werner Röthlisberger, έναν ενθουσιώδη συλλέκτη των αφισών του Πικάσο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πάνω από διακόσιες πενήντα αυθεντικές αφίσες, καθώς και κεραμικά αντικείμενα από τον καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας την τέχνη της λιθογραφίας, της χαλκογραφίας και του λινόλεουμ.

H επίσκεψη στην έκθεση κοστίζει 5€ ενώ η είσοδος για παιδιά (έως 12 ετών) και οι σχολικές εκδρομές είναι δωρεάν

Στην είσοδο της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να σκανάρουν ένα QR code για να λάβουν πληροφορίες απευθείας από τον συλλέκτη για κάθε έργο. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν κεραμικά έργα από επιλεγμένες συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού, προσφέροντας μια γεύση από το πάθος του Πικάσο για την αγγειοπλαστική.

Πηγή : thehappynews.gr