Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης: Μέχρι 6 Ιουνίου αιτήσεις για ένταξη

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Δυνατότητα έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 6 Ιουνίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση έχουν οι πάροχοι πιστοποίησης προσώπων (Α΄ φάση) που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης που συγκροτεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ) και να συμμετάσχουν έτσι στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης «νέας γενιάς» – αναβάθμισης δεξιοτήτων, που αφορά 80.000 ανέργους.

 

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι το πρώτο από τα δύο μεγάλα προγράμματα κατάρτισης που αναμένεται βάσει του σχεδιασμού της διοίκησης της ΔΥΠΑ, με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 288 εκατ. ευρώ, από το συνολικά 1 δισ. ευρώ που προβλέπεται για τις δράσεις κατάρτισης, έως το 2025. Στόχος της πρώτης αυτής δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά την παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ειδικό μητρώο φορέων πιστοποίησης προσώπων εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπές και οι πάροχοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα ενταχθούν στο μητρώο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πάροχοι που δραστηριοποιούνται στην πιστοποίηση προσώπων και παρέχουν υπηρεσίες σε άτομα που επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις αποκτηθείσες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες (προσόντα τους).

Διαβάστε τη συνέχεια:https://www.kathimerini.gr/economy/561885919/mitroo-parochon-pistopoiisis-mechri-6-ioynioy-aitiseis-gia-entaxi/