Κοινωνικός τουρισμός: Βροχή οι αιτήσεις το πρώτο 24ωρο - Πάνω από 3.000 την ώρα

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Το ενδιαφέρον εργαζόμενων και ανέργων για φθηνές διακοπές φέτος είναι τεράστιο, καθώς σε μια περίοδο που το κόστος διακοπών (μεταφοράς, διαμονής και διατροφής) έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ο κοινωνικός τουρισμός συμφέρει.

Πάνω από 81.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα στο πρώτο 24ωρο στην ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για 150.000 voucher κοινωνικού τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», ο ρυθμός υποβολής των αιτήσεων την πρώτη ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα και μέχρι τη 1 το μεσημέρι σήμερα ήταν περί τις 3.375 αιτήσεις των ώρα, δηλαδή 57 αιτήσεις κάθε λεπτό.

Δεδομένου ότι τα voucher που θα διαθέσει ο Οργανισμός φέτος ανέρχονται σε 300.000, αντιλαμβάνεται κανείς πως εφόσον εγκριθούν όλες οι υποβληθείσες αιτήσεις, η ζήτηση σε ένα μόλις 24ωρο κάλυψε ήδη το 50% των διαθέσιμων επιταγών.  

Το ενδιαφέρον εργαζόμενων και ανέργων για φθηνές διακοπές φέτος είναι τεράστιο, καθώς σε μια περίοδο που το κόστος διακοπών (μεταφοράς, διαμονής και διατροφής) έχει εκτοξευτεί στα ύψη, ο κοινωνικός τουρισμός συμφέρει διπλά, καθώς επιδοτεί και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και την τιμή δωματίου.

Διαβάστε τη συνέχεια:https://www.imerisia.gr/toyrismos/45778_koinonikos-toyrismos-brohi-oi-aitiseis-proto-24oro-pano-apo-3000-tin-ora