Αιτήσεις «τώρα» για 2.914 προσλήψεις στο δημόσιο.

Αντικείμενο: Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Προγράμματα: Προπτυχιακά
Δίδακτρα: Ναι

Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις μεγάλες προκηρύξεις του δημοσίου που έχουν στόχο να απορροφήσουν συνολικά 2.914 νέους υπαλλήλους, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του proson, οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε τρία υπουργεία και στο Δήμο Αθηναίων.  

Όσοn αφορά τις θέσεις σε υπουργεία, οι θέσεις αυτές κατανέμονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μάλιστα, για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου «τρέχουν» ταυτόχρονα δύο προκηρύξεις, μία του ίδιου του υπουργείου και μία της κοινωφελής εργασίας του ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι οι θέσεις στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αφορούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Επικράτεια.

Αναλυτικά το proson παρουσιάζει όλες τις προκηρύξεις που «τρέχουν» για προσλήψεις στο δημόσιο: 

122 θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης

Η πρώτη προκήρυξη που αφορά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπει την πλήρωση 122 θέσεων, με συμβάσεις ΣΟΧ ΑΣΕΠ, διάρκειας ενός έτους.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν κυρίως νομικούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, διοικητικό προσωπικό, βιβλιοθηκονόμους, μεταφραστές και διερμηνείς μεταξύ πολλών άλλων ειδικοτήτων.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει αύριο, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 το πρωί.

Δείτε περισσότερα εδώ...

2.260 θέσεις σε δύο υπουργεία

Η δεύτερη προκήρυξη που περιλαμβάνει για δεύτερη φορά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η προκήρυξη της νέας κοινωφελούς εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ - πρώην ΟΑΕΔ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του proson, το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΥΠΑ προβλέπει την πρόσληψη 2.260 ανέργων σε υπηρεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εργαστούν για 8 μήνες λαμβάνοντας τον κατώτατο μισθό, που αυτή τη στιγμή ορίζεται στα 713 ευρώ μικτά, δηλαδή περίπου στα 612 ευρώ καθαρά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα θα μείνουν ανοικτές έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 το πρωί.

Δείτε περισσότερα εδώ...

469 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που προβλέπει την πρόσληψη 469 ατόμων για την κάλυψη αναγκών της χειμερινής περιόδου 2022 - 2023 στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν κυρίως λογιστές, φύλακες και προσωπικό καθαριότητας.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ ΑΣΕΠ), οι οποίες θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 5 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Δείτε περισσότερα εδώ...

63 προσλήψεις στο Δήμο Αθηναίων

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκήρυξη του Δήμου Αθηναίων για την πρόσληψη 63 ατόμων στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου. Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου διάρκειας ενός έτους.

Σύμφωνα με το proson.gr οι θέσεις εργασίας αφορούν γιατρούς, ψυχιάτρους, οδοντίατρους, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές, βοηθούς νοσηλευτών, οδηγούς, τραπεζοκόμους, καθαριστές, αποθηκάριους, πλύντες και κοινωνικούς φροντιστές.

Δείτε περισσότερα εδώ...

Πηγή : proson.gr